Συνάντηση του Σ.Ε.Μ.Μ-Θ. με την ΓΓ. ΥΠΕΝ

Συνάντηση με την νέα Γ.Γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου είχε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας Θράκης στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας.
Στην συνάντηση παρευρέθη και ο Γενικός Διευθυντής Ορυκτών Πρώτων Υλών Δρ. Π. Τζεφέρης συμβάλλοντας σημαντικά στην περιγραφή των προβλημάτων και των λύσεων.
Κατόπιν παρουσίασης του κλάδου εξόρυξης και κατεργασίας μαρμάρου του Σ.Ε.Μ.Μ.Θ και των επιχειρήσεων-μελών του, καθώς και της συμβολής του ελληνικού μαρμάρου στις εξαγωγές, στην ανάπτυξη, τις επενδύσεις, στις καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και στα δημόσια έσοδα —καθότι το Ελληνικό Μάρμαρο έχει καταλάβει την 1η θέση μεταξύ των Εξαγωγών Ορυκτών Πρώτων Υλών—, η αντιπροσωπεία του ΣΕΜΜΘ αποτελούμενη από τους κ.κ. Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Χαράλαμπο Αλμπανόπουλο, Γρηγόριο Μακρίδη και Αναστάσιο Νικολαΐδη, αιτήθηκαν λειτουργικές αλλαγές στο πλαίσιο που καθορίζει την εφαρμογή αδειοδότησης και λειτουργίας των λατομείων μαρμάρου με σκοπό να αντιμετωπιστούν καθυστερήσεις και μεγάλα προβλήματα.

Τα μέλη του ΣΕΜΜΘ ανέλυσαν στην κυρία Σδούκου τους λόγους που το μέλλον του κλάδου στην ΄Ερευνα και Αδειοδότηση Λατομείων προβλέπεται δυσοίωνο, κυρίως λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων και δισεπίλυτων προβλημάτων και εξήγησαν ότι η αποδοχή των αιτούμενων αλλαγών:

* Θα συμβάλλει καθοριστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου.
* Θα συμβάλλει στην διατήρηση της δυναμικής θέσης των επιχειρήσεων.
* Θα λειτουργήσει ανταποδοτικά από και προς τον κλάδο.