Η συνεισφορά του ελληνικού μαρμάρου στην εθνική οικονομία – Μελέτη της ICAP για λογαριασμό του ΣΕΜΜΘ

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου στην πόλη της Δράμας η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας – Θράκης με την αφορμή της παρουσίασης της μελέτης που πραγματοποίησε η ICAP, για λογαριασμό του Συνδέσμου, αναφορικά με τη συνεισφορά του κλάδου εξόρυξης και επεξεργασίας μαρμάρου στην εθνική οικονομία αλλά και στο νομό Δράμας.

Την έναρξη της βραδιάς κήρυξε η Πρόεδρος του Συνδέσμου, κα Κωνσταντίνα Λαζή – Αναγνωστοπούλου, η οποία στην ομιλία της τόνισε την αδιάκοπη προσπάθεια του ΣΕΜΜΘ κατά τη διάρκεια της κρίσης προκειμένου να διασφαλίσει την ενότητα, τη βιωσιμότητα και την ενδυνάμωση του κλάδου του μαρμάρου. “Είμαστε σημαντικοί”, σχολίασε η κα Λαζή, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα του κλάδου όπως αυτή αποτυπώνεται με μετρήσιμα πλέον στοιχεία στη μελέτη της ICAP, η οποία πρόσθεσε: “Το βασικό ζητούμενο και ταυτόχρονα η μεγάλη πρόκληση, αν όχι δυσκολία, πέραν του να κάνει ο καθένας με τον καλύτερο τρόπο τη δουλειά του, είναι να επιτευχθούν οι συνέργειες εκείνες που θα μεγιστοποιήσουν το αποτέλεσμα και θα ελαχιστοποιήσουν τη σπατάλη δυνάμεων των επιμέρους πλευρών σε συγκρούσεις ή και blame game”.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, κα Μαρία Αντωνίου, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κ. Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, κ. Κώστας Αντωνιάδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας, κ. Στέφανος Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, κ. Μάρκος Δέμπας καθώς και εκπρόσωποι βουλευτών των νομών Δράμας και Καβάλας αλλά και των τοπικών αρχών. Στην αίθουσα παρευρέθηκαν σημαντικοί εκπρόσωποι του κλάδου του ελληνικού μαρμάρου, εκπρόσωποι κλάδων με άμεση συνάφεια και σχέση με αυτόν του μαρμάρου, απεσταλμένοι τοπικών φορέων και θεσμικών οργάνων, δημοσιογράφοι κ.ά.

Η συνέχεια ΕΔΩ