Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το μάρμαρο αποτελεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας»

Τα Μάρμαρα Παυλίδη, μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες εξόρυξης και επεξεργασίας του κλάδου, που εδρεύει στη ΒΙ.ΠΕ Δράμας, επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν το μεσημέρι της Κυριακής 5 Μαΐου 2019, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην ευρύτερη περιοχή.

Έχοντας στο πλευρό του τον ιδρυτή της επιχείρησης κ. Ευκλείδη Παυλίδη, και μετά από ξενάγηση που του έγινε σε χώρους της εταιρείας, με δήλωσή του, υπογράμμισε ότι «το ελληνικό μάρμαρο αποτελεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας».  Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως  «οι επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτόν, θα πρέπει να στηριχθούν με χαμηλότερη φορολογία, αλλά και με απλοποίηση του αδειοδοτικού καθεστώτος, έτσι ώστε να έχουμε ακόμη περισσότερες επενδύσεις και ακόμη περισσότερες καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας».

«Η Νέα Δημοκρατία», συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «θα σταθεί δίπλα στις εξαγωγικές ελληνικές επιχειρήσεις και θα μπορέσουμε να στηρίξουμε όχι μόνο τις επιχειρήσεις αυτές καθ’ αυτές, αλλά να αντιμετωπίσουμε το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας: το πρόβλημα της ανεργίας των νέων. Νέοι οι οποίοι ψάχνουν για καλές θέσεις απασχόλησης, πρέπει να τις βρουν στον τόπο τους. Το μάρμαρο από τη φύση του είναι ένα προϊόν που στηρίζει την περιφερειακή ανάπτυξη και εδώ στη Δράμα, ο κλάδος του μαρμάρου από μόνος του, μπορεί να δημιουργήσει αρκετές χιλιάδες θέσεις απασχόλησης».

Πηγή: CNN GREECE