Δελτία τύπου: Mining Awards 2021

Recognizing innovation of mining and minerals companies

 

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 19 Απριλίου 2021

 

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση της επιτροπής αξιολόγησης των Mining Awards 2021

 

Τα Mining Awards 2021 έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και δίνουν την ευκαιρία στις επιχειρήσεις του κλάδου των ορυκτών πρώτων υλών της χώρας να παρουσιάσουν τις καλές πρακτικές τους σε key industry influencers, να βραβευθούν και να αναγνωριστούν από ομολόγους τους. Η υποδοχή τους από τους πρωταγωνιστές του κλάδου έγινε με θερμό ενδιαφέρον, ενώ ήδη οι πρώτες επιχειρήσεις άρχισαν να υποβάλουν τις υποψηφιότητές τους. Η οριστική ημερομηνία υποβολής των καινοτόμων και δημιουργικών προσπαθειών των εταιρειών είναι η Πέμπτη 29 Απριλίου 2021.

Σήμερα, Δευτέρα 19 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε digital σε ενθουσιώδες κλίμα η συνάντηση της Κριτικής Επιτροπής, με στόχο την ενημέρωση των μελών για τις σημαντικές ημερομηνίες που αφορούν τη διοργάνωση, τη διαδικασία αξιολόγησης και τη συζήτηση σχετικά με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των υποψηφιοτήτων και το μέλλον των βραβείων του κλάδου τους.

Ο Δρ. Πέτρος Τζεφέρης, Πρόεδρος της επιτροπής (Γεν. Δ/ντης Ορυκτών Πρώτων Υλών ΥΠΕΝ), μοιράστηκε με τα υπόλοιπα μέλη την προσδοκία του αυτά τα βραβεία να καθιερωθούν και να αποτελέσουν έναν επιτυχημένο θεσμό στο μέλλον. «Καιρός ήταν» ανέφερε «να αναδειχθεί  με τον ορθό τρόπο ένας τομέας που διαχρονικά έχει προσφέρει στην εθνική μας οικονομία και που αρκετά έχει παρεξηγηθεί στον τόπο μας. Τα Mining Awards εντάσσουν όλες τις κατηγορίες και τα πεδία που θα μπορούσε κανείς να διακριθεί, από την κατεξοχήν εξόρυξη και επεξεργασία των εξορυκτικών προϊόντων μέχρι τις υπηρεσίες όλων των ειδών που μπορεί να είναι μελετητικές, συμβουλευτικές, εξοπλιστικές, εμπορικές κ.λπ. Η υψηλού  κύρους επιτροπή αξιολόγησης και η μεγάλη εμπειρία του διοργανωτή σε πολλές διαφορετικές αγορές, αποτελούν εγγυήσεις για τη διαφάνεια αλλά και τα υψηλά επίπεδα ευθυκρισίας που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου».

Οι διακρίσεις που πρόκειται να δοθούν θα αποτελέσουν σημαντικό επικοινωνιακό υλικό για τους βραβευμένους, ενώ θα συμβάλλουν στην κατανόηση της αξίας του κλάδου για την κοινωνία και την οικονομία της χώρας. Επιπλέον, θα αξιοποιηθούν ως φωτεινά παραδείγματα οι καλές πρακτικές των νικητών και θα γίνουν ευρέως γνωστές οι διαθέσιμες υπηρεσίες και τεχνολογίες που συμβάλλουν στη βελτίωση και ανάπτυξη του μεταλλευτικού και εξορυκτικού κλάδου της Ελλάδας.

Η υποβολή των υποψηφιοτήτων γίνεται με ηλεκτρονικό φάκελο στο www.miningawards.gr έως την Πέμπτη 29 Απριλίου 2021.

       

Recognizing innovation of mining and minerals companies

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 13 Απριλίου 2021

 

Τα Mining Awards 2021 αποτελούν την πρώτη διοργάνωση επιβράβευσης στον κλάδο Mining & Minerals. Σκοπός των βραβείων είναι να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τις καινοτόμες δραστηριότητες των επιχειρήσεων του κλάδου των ορυκτών πρώτων υλών τις χώρας και διοργανώνονται από την Boussias. Τα βραβεία χωρίζονται σε επτά βασικές ενότητες: Excellent Company, Performance Excellence, Research and Development, Exploitation, Processing, Distribution & Export, Service & Support και σε κάθε μία από αυτές υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες βράβευσης.

Ο Πέτρος Τζεφέρης,  είναι για 2η χρονιά Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής. Τον ξέρουμε ως Πρόεδρο Δ.Σ. στο  Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος και Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο στην εταιρεία WEST. Για τη φετινή διοργάνωση δηλώνει χαρακτηριστικάΓια πρώτη φορά στην Ελλάδα μια τέτοια διοργάνωση δίνει την ευκαιρία στις επιχειρήσεις του κλάδου όλων των μεγεθών να παρουσιάσουν τις καλές πρακτικές τους σε key industry influencers, να βραβευθούν και να αναγνωριστούν από ομολόγους τους. Βασικός στόχος της διοργάνωσης είναι να  αναδείξει και να επιβραβεύσει τη συσσωρευμένη τεχνογνωσία, την επάρκεια και την ικανότητα των στελεχών των επιχειρήσεων του κλάδου, παράλληλα με την προώθηση και αξιοποίηση των βραβευμένων πρακτικών ως φωτεινά παραδείγματα στην ελληνική και τη διεθνή αγορά. Επιτυγχάνεται, παράλληλα, να γίνουν ευρέως γνωστές οι διαθέσιμες υπηρεσίες και τεχνολογίες που συμβάλλουν στη βελτίωση και ανάπτυξη του μεταλλευτικού και εξορυκτικού κλάδου της Ελλάδας.

Η  επιτροπή αξιολόγησης συγκεντρώνει σημαντικότατες προσωπικότητες της ακαδημαϊκής κοινότητας, σύμβουλους επιχειρήσεων, εκπροσώπους φορέων και experts του κλάδου, που διασφαλίζουν τη διεξαγωγή ενός διαγωνισμού με υψηλό κύρος και διαφάνεια.

Η υποβολή των υποψηφιοτήτων γίνεται με ηλεκτρονικό φάκελο που υποβάλλεται στο www.miningawards.gr έως την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους συμμετοχής ή την εξέλιξη της διοργάνωσης επισκεφθείτε το site των βραβείων (www.miningawards.gr) ή επικοινωνείτε με την Μαρία Γαβριλάκη, K.: 6946 777954, E.: mgavrilaki@boussias.com

Mining_Awards_2021_participant