Επιμορφωτικό σεμινάριο προσωπικού εργοστασίων με θέμα “ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΥΓΙΕΙΝΗ στα ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΜΑΡΜΑΡΩΝ” στο “Καλογερικό” Λιμένα Θάσου (UPD)

Επιμορφωτικό σεμινάριο προσωπικού εργοστασίων πραγματοποίησε ο Σ.Ε.Μ.Μ-Θ, την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019, στην αίθουσα εκδηλώσεων “Καλογερικό”, στον Λιμένα Θάσου,  με θέμα:

“ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΥΓΙΕΙΝΗ στα ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΜΑΡΜΑΡΩΝ”

Το σεμινάριο ως στόχο είχε την ενημέρωση, αφύπνιση και προστασία των εργαζομένων σε ό,τι αφορά την Ασφάλεια και την Υγιεινή στα εργοστάσια μαρμάρων, παρουσιάζοντας και αναλύοντας τις σημαντικότερες παραμέτρους στο πραγματικό περιβάλλον της λειτουργίας ενός εργοστασίου.

Στο ξεκίνημα του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε σύντομος χαιρετισμός και καλωσόρισμα προς τους παρευρισκομένους από την κα Κωνσταντίνα Λαζή – Αναγνωστοπούλου, ΜΑΡΜΑΡΑ ΘΑΣΟΥ ΑΕ. και ΠΡΟΕΔΡΟ Δ.Σ / Σ.Ε.Μ.Μ-Θ. Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Θάσου κο. Ελευθέριο Κυριακίδη.

Στην συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο κος Νικόλαος Τζιτζιφάκης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Τεχνικός Ασφαλείας , ο οποίος κατά την διάρκεια της εισήγησής του αναφέρθηκε στον ρόλο του Τεχνικού Ασφαλείας σε εργοστάσια μαρμάρου, καθώς και στην ανάλυση των κινδύνων στις εγκαταστάσεις, στον Μηχανολογικό εξοπλισμό και στην οργάνωση της εργασίας. Επόμενος ομιλητής ήταν ο κος Λεωνίδας Γεωργόπουλος, Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός , ο οποίος κατά την διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε διεξοδικά στους κανονισμούς χρήσης των ανυψωτικών μηχανημάτων & Μηχανημάτων έργων καθώς και στους ελέγχους του εξοπλισμού πίεσης.

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με την εισήγηση με θέμα: «Έλεγχος ανυψωτικών μέσων (εξαρτημάτων)- Απόφαση απεγκλωβισμού & μεταφοράς Τραυματία» από τον κο Τάσο Γκολέμη Μηχανολόγο Μηχανικό, της ΜΑΡΜΥΚ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, περιεχόμενο της οποίας ήταν οι σχετικές οδηγίες που πρέπει ν’ ακολουθηθούν από τους εργαζόμενους στην περίπτωση ενός ατυχήματος.

EΙΣΗΓΗΣΕΙΣ

Κλικ πάνω στην εικόνα για κατέβασμα του σχετικού αρχείου